ДЖЪСТИН БИЙБЪР

Джъстин Бийбър (на английски: Justin Bieber) е канадски поп и рап певец. Пълното му име е Justin Drew Bieber.
Джъстин Бийбър е роден на 1 март 1994 и е поп изпълнител от Стратфорд, Онтарио, Канада. Бил е само на 12 когато участва в местното състезание за музиканти в Стратфорд. В края на 2007 Джъстин и майка му започват да качват клипове в YouTube, така че неговото семейство и приятели, които не могат да присъстват на изпълненията му да могат да гледат, достигайки значителна известност с изпълненията на песни на певци като Ъшър, Стиви Уондър, Ни-Йо, Джъстин Тимбърлейк и Майкъл Джексън. Скутер Браун, който е бивш изпълнител, гледа видеотата на Джъстин и заедно с него летят до Атланта, Джорджия, където се срещат с Ъшър. Седмица по-късно Джъстин има възможността да пее за Ъшър и моментално се сдобива с огромен интерес, като се явява на прослушване с Antonio LA Reid за Айлънд Рекърдс. През октомври 2008 г. Antonio подписва договор за Джъстин с Айлънд Рекърдс.
Тежкото му детство
eдва на 13 години Джъстин Бийбър разбира каква е черната страна на животът. Само до преди 2 години той е без пари,без приятели и без баща. "Баща ми и майка ми се разделиха,когато бях на две годинки" - казва сладурът. Джъстин е прекарал най-лошите години от живота си в занемарено жилище в най-лошата част на Стратфорд,Канада. "Вкъщи винаги миришеше на мухъл и стените бяха влажни' издава Джъстин Бийбър. Майка му,едва на 21 години трябвало да работи като чистачка (понякога дори на няколко места едновременно),за да могат да свържат двата края. Бедността на семейството му се оказва и проблем за приятелствата. "Беше ми много трудно. Подиграваха ми се,защото не носех скъпи дрехи и бях по-нисък от останалите момчета на моята възраст" - казва Джъстин Бийбър. Той решава да поеме в ръцете си своя живот. Всеки ден Джъстин Бийбър пеел на улицата,за да събира пари за него и майка му. "Но независимо къде обикалям и колко пари печеля,никога няма да забравя какво съм преживял, кой бях преди и от къде съм тръгнал" - казва откровено Джъстин Бийбър.
Стара душа' е последното нещо, което бихте намерили в Джъстин Бийбър. Всичко, което е нужно е да чуете само една песен на 16-годишния феномен, за да осъзнаете, че въпреки годините си, мистър Бийбър е забележителен и невероятен.

 След качването на дузина домашни клипчета в YouTube през 2007 година, в които мулти-талантливия Бийбър пее песни на изпълнители като Ъшът, Ни-Йо и Стиви Уондър, клиповете му получават над 10,000,000 гледания.
 "Започнах да пея преди 3 години", казва Канадския певец, който е израстнал като единствено дете в Стратфорд, Онтарио. "Взех участие в музикално състезание, наречено Stratford Idol. Другите деца в състезанието бяха взимали уроци по пеене и имаха вокални учители. Аз не го взимах толкова насериозно, аз просто пеех из къщата. Бях само на 12 и взех второ място."
 В опити да сподели победата си с тези, които обича, Джъстин започнал да качва изпълненията си он-лайн. "Качвам видеа от музикалното съзтезание в YouTube, за да ги видят приятелите и семейството ми," казва той. "Но се оказа, че други хора ги харесаха и започнаха да 'subscribe-ват'. Така моят мениджър ме откри. Видял ме в YouTube и се обади на семейството ми и сега имам договор!"Седем месеца след като Джъстин започнал да качва видеата си в он-лайн, Скутър Браун урежда Джъстин да отлети за Атланта, за да се запознае с него. Като че ли естествения певчески талант на Джъстин не бил достатъчно, за да впечатли Скутър и колегите му, Браун знаел, че Бийбър също така е и само-научен музикант, който свири на барабани, китара, пиано и тромпет.
 "След като отлетяхме за Атланта, Скутър ни закара до студиото и Ъшър беше на паркинга," спомня си Бийбър. "Това беше първия ми път извън Канада затова отидох при него и му казах 'Хей, Ъшър, обичам песните ти, искаш ли да изпея някоя?', а той отвърна 'Не малък приятел, само влез вътре, навън е студено."
 На Ъшър му отнело много малко време, за да осъзнае, че е в компанията на бъдеща суперзвезда. "Седмица по-късно Ъшър поиска отново да отида в Атланта," казва Бийбър. "Изпях няколко песни на него и екипа му и той наистина искаше да подпише договор с мен тогава, но аз все още имах среща с Джъстин Тимбърлейк, който също искаше договор с мен. Оказа се, че сделката на Ъшър беше доста по-добра. Той имаше L.A. Raid зад гърба си и Скутър имаше доста връзки и беше много умен. Сега винаги дразня Ъшър и му напомням как ме отряза пъривя път когато го срещнах."
 През октомври 2008, Джъстин Бийбър официално подписва договор и се присъединява към новия лейбъл на Ъшър и Скутър RBMG и Island Records. Дебютния му албум, My World е вътрешен поглед в света на едно младо момче. С продукции от звезди като The Dream и Tricky Stewart, които продуцирали 'Umbrella' на Риана и 'Single Ladies' на Бийонсе, Джъстин има всичко, от което се нуждае, за да стана поп сензация.Първия му сингъл 'One Time', продуциран от Tricky, е за една от любимите теми на Джъстин, детска любов (puppy love). Ъшър се включва към Джъстин за 'First Dance' където двамата си поделят стиховете на песента, която Бийбър описва като, "бавна песен, на която хората могат да танцуват." В 'Down To Earth' пък Джъстин рови надълбоко, пеейки за израстването си, а 'Bigger' разкрива как тийнейджърът расте и поумнява, докато кара слушателите си да се борят за мечтите си.
 "Искам да въздействам на другите по добър начин," казва Джъстин. "Посланието ми е, че можете да направите всичко, ако само настроите съзнанието си така. Израстнах трудно, нямах толкова неща колкото другите деца имаха. Мисля, че това ме направи по-силен като човек, изгради характера ми. Сега имам среден успех 4 и искам да отида в колеж и просто да стана по-добър човек."
 Нахъсан и артистичен, от Джъстин Бийбър се очаква да е 'солидна музикална сила' за много години напред. "Мисля, че по-старите хора могат да оценят моято музика, защото аз наистина изразявам моето сърце когато пея," казва той. "Мисля, че мога да порастна като изпълнител и феновете ми също."
И само си помислете.. той сега едва започва!